Autour de Marguerite

Autour de Marguerite

Gisteren, vandaag en morgen

De feitelijke vereniging Autour de Marguerite is opgestart in 2019.

De ambitie is om een gemoedelijke en gezellige sfeer te creëren in de wijk van de Squares, die grenst aan de Europese instellingen in Brussel (zie het handvest met de waarden die het collectief verdedigt).

Dankzij het werk van veel vrijwilligers en de steun van de overheid, is de vereniging met een aantal activiteiten kunnen starten.

Dankzij de Europese projectoproep Living Streets 2018 (beheerd door de Stad Brussel) heeft de vereniging een collectieve moestuin en boomgaard kunnen aanleggen boven op het Margaretaplein.

Dankzij de projectoproep Vooruit met de Wijk 2019 (Leefmilieu Brussel, Brussels Hoofdstedelijk Gewest) heeft de vereniging de collectieve moestuin en boomgaard sterk kunnen ontwikkelen.

Dankzij de projectoproep Initiatieven voor Duurzaamheid 2019 (Stad Brussel) heeft de vereniging de kinderen van de nabijgelegen Basisschool Émile Jacqmain aangemoedigd om compost te produceren.

Dankzij de projectoproep Initiatieven voor Duurzaamheid 2020 (Stad Brussel) heeft de vereniging een handmatige versnipperaar kunnen aanschaffen en enkele hazelaars kunnen planten onderaan het plein.

In 2021 organiseert Autour de Marguerite ook een eerste tentoonstelling: ‘Rondom Margareta: winkels en estaminets !’, met de steun van Urban Brussels ‘Open Monumentendagen’ en de Stad Brussel.

Vertaling : Celine